Filters

Wegwerp handschoenen

In de voedingsmiddelenindustrie, zorg, horeca, onderhoud en bijvoorbeeld ook tattooshops is het dragen van handschoenen verplicht. Ze beschermen de dragers en je producten tegen bacteriën en vuil van buitenaf. Als er een lichaamsdeel is waar je veel bacteriën en vuil aantreft, dan zijn het de handen wel. Voor een optimale hygiëne is het op een passende manier bedekken van de handen dus noodzakelijk.

 

Wegwerp handschoenen van verschillende materialen

De wegwerp handschoenen in het assortiment van H&D Trading zijn van verschillende materialen met ieder hun eigen eigenschappen: 

  • Nitril

Handschoenen van nitril zijn gemaakt van synthetische polymeren, maar vertonen door vulkanisatie dezelfde eigenschappen als rubber. Ze zijn stevig, scheuren niet snel, bieden veel grip en hebben een hoge elasticiteit en flexibiliteit. Bovendien zijn ze ideaal voor mensen met een latexallergie. 

Een bijkomend voordeel van nitril is dat het ook bestand is tegen oliën en vetten, wat ideaal is voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie of horeca. Daarnaast sluiten ze goed aan rondom de hand en bieden ze een hoge tastgevoeligheid. 

Handschoenen van nitril beschermen goed tegen bacteriën, virussen en chemische stoffen. Daardoor zijn ze ook zeer geschikt voor gebruik in de medische sector en industrie.

  • Latex

Latex wegwerphandschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Ze zijn elastisch en dun, maar niet geschikt voor mensen met een latexallergie. Dit komt omdat latex eiwitten bevatten die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

  • Vinyl

Handschoenen van vinyl zijn het dunst en minder elastisch dan latex en nitril. Ze beschermen de handen tegen vuil en bevorderen de hygiëne, waardoor ze ideaal zijn voor de horeca en voedselindustrie. Vinyl handschoenen zitten vaak wat losser om de handen heen. Daardoor zijn ze ideaal voor mensen die veel van handschoenen wisselen. Denk aan situaties waarin mensen het bereiden van voedsel afwisselen met andere activiteiten.  

De kleuren van een wegwerp handschoen 

Bij H&D Trading hebben we witte, blauwe en zwarte wegwerphandschoenen in het assortiment. Handschoenen van nitril en latex zijn er in het wit en blauw. De laatste zijn vooral geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie. Valt er tijdens het productieproces per ongeluk een stukje handschoen in je product? Dan is de kleur blauw snel terug te vinden. Van nitril hebben we ook zwarte wegwerp handschoenen. 

Het voordeel van werken met verschillende kleuren handschoenen, is dat je met kleurcodering kan werken. Daarmee verklein je het risico op kruisbesmetting. Daarnaast past een zwarte wegwerp handschoen bijvoorbeeld goed bij de uitstraling van een tattooshop en de horeca.

Wegwerp handschoenen bestel je bij H&D Trading

Bij H&D Trading vind je een ruim assortiment handschoenen van nitril, latex en vinyl. Zo shop je bij ons voor elke drager en toepassing de passende handschoenen. Zoals al onze producten, hebben ook onze wegwerp handschoenen een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn ze altijd uit voorraad leverbaar. Je hebt je bestelling daarom altijd snel in handen. 

Bestel een wegwerphandschoen in onze webshop of neem bij vragen eerst contact met ons op. We zijn doordeweeks goed bereikbaar en helpen je graag verder! 

Sorteren op
16 resultaten