Filters

Overalls

Een wegwerpoverall is een slimme keuze in productieomgevingen waar hygiënisch werken de hoogste prioriteit heeft. Ze zijn makkelijk over de werkkleding te dragen en je trekt ze snel aan en uit. Overalls bedekken het hele lichaam en hebben zelfs een capuchon om het hoofd en haar te bedekken. Hiermee verminder je de risico’s op besmetting door mensen en verbeter je de persoonlijke hygiëne.

Wegwerp overall - Bescherming en gemak in één

Wat is een wegwerp overall?

Een wegwerp overall, ook wel bekend als disposable kleding, is een essentieel onderdeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die worden gebruikt in verschillende industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, laboratoria en cleanrooms. Deze speciale kleding is ontworpen om werknemers te beschermen tegen potentieel gevaarlijke stoffen, chemicaliën, bacteriën en andere verontreinigende stoffen die aanwezig kunnen zijn in hun werkomgeving.

De voordelen van een wegwerp overall

Bescherming op maat

Een wegwerp overall biedt een volledige lichaamsbedekking, inclusief armen, benen en hoofd, waardoor uw werknemers maximale bescherming krijgen. Het materiaal waarvan de overall is gemaakt, zoals polypropyleen, is duurzaam en biedt een barrière tegen vloeistoffen en deeltjes. Dit zorgt ervoor dat werknemers veilig kunnen werken zonder zich zorgen te maken over hun gezondheid.

Gemak en hygiëne

Wegwerp overalls zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen snel worden aangetrokken en uitgetrokken, wat de efficiëntie tijdens het werk bevordert. Bovendien zijn ze hygiënisch. Na elk gebruik kunnen ze eenvoudig worden weggegooid, waardoor het risico op besmetting en verspreiding van verontreinigingen wordt geminimaliseerd.

Comfortabel en ademend

Hoewel de wegwerp overall een beschermende barrière vormt, betekent dit niet dat het comfort in het gedrang komt. Moderne disposables zijn ontworpen met het comfort van de drager in gedachten. Het materiaal is lichtgewicht, ademend en zacht aanvoelend, wat zorgt voor een comfortabele werkomgeving, zelfs bij langdurig gebruik.

Waar kunt u een wegwerp overall gebruiken?

Een wegwerp overall is een veelzijdig kledingstuk en kan worden gebruikt in verschillende sectoren waar bescherming en hygiëne van cruciaal belang zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van industrieën waarin wegwerp overalls wijdverspreid worden gebruikt:

  1. Voedingsmiddelenindustrie: Wegwerp overalls worden vaak gebruikt in voedselverwerkingsfaciliteiten om de hygiëne tijdens de productie te waarborgen en mogelijke verontreiniging van voedingsmiddelen te voorkomen.
  2. Farmaceutische industrie: In laboratoria en farmaceutische faciliteiten is het essentieel om werknemers te beschermen tegen potentieel gevaarlijke stoffen en besmetting. Een wegwerp overall biedt hier de perfecte oplossing.
  3. Laboratoria: Of het nu gaat om chemische laboratoria of onderzoekslaboratoria, werknemers moeten worden beschermd tegen potentieel gevaarlijke chemicaliën en deeltjes. Een wegwerp overall is een must-have item in dergelijke omgevingen.
  4. Cleanrooms: In cleanrooms, waar strenge normen gelden op het gebied van luchtkwaliteit en verontreiniging, is het dragen van wegwerp kleding vereist. Dit zorgt ervoor dat de cleanroom-omgeving vrij blijft van externe verontreinigingen.

Conclusie

Een wegwerp overall biedt bescherming en gemak in verschillende industrieën. Het is een cruciaal onderdeel geworden van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die werknemers veilig houden tijdens het uitvoeren van hun taken. Of het nu gaat om de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, laboratoria of cleanrooms, deze kledingstukken spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van veiligheid, hygiëne en comfort op de werkplek.


FAQ's

Zijn wegwerp overalls geschikt voor hergebruik?
Nee, wegwerp overalls zijn specifiek ontworpen voor eenmalig gebruik. Ze zijn bedoeld om te worden weggegooid na gebruik om de verspreiding van verontreinigingen te voorkomen.

Hoe moet ik een wegwerp overall weggooien?
Het weggooien van een wegwerp overall moet gebeuren volgens de richtlijnen van uw bedrijf en conform de geldende regels voor afvalverwerking. Plaats gebruikte overalls altijd in speciale afsluitbare containers voor biologisch, chemisch of ander afval.

Kan ik een wegwerp overall dragen over mijn normale kleding?
Ja, een wegwerp overall kan over normale kleding gedragen worden. Dit zorgt ervoor dat uw eigen kleding wordt beschermd en helpt bij het minimaliseren van verontreinigingen tijdens het werk.

Sorteren op
4 resultaten

Overall extra groot DI051001-50/4XL

€ 1.85 excl. btw per eenheid

Overall SMMS type 5 + 6 541010007

€ 4.05 excl. btw per eenheid

Overall standaard 340064

€ 1.85 excl. btw per eenheid

Pyrolon overall 1009241-2XL

€ 32.55 excl. btw per eenheid